Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 – Εγγραφή υποστηρικτή – Σχολικοί διαγωνισμοί


Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί,

H Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους. Κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και στις 6 Φεβρουαρίου 2018, το μήνυμα της ημέρας «Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό: Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινάει από εσένα» ενθαρρύνει όλους να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα, και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου.

Η Ελλάδα στηρίζει ενεργά την Πανευρωπαϊκή προσπάθεια για ένα καλύτερο και ποιοτικότερο διαδίκτυο! Μπορείτε κι εσείς να συμμετάσχετε συμπληρώνοντας την φόρμα υποστηρικτή στο σύνδεσμο: 
Εγγραφή υποστηρικτή: http://saferinternet4kids.gr/sid-perigrafi/sid2018-d/sid18-yposthrikths/

Σχολικοί Διαγωνισμοί: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Ελληνικό  Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ διοργανώνει δυο πανελλήνιους σχολικούς διαγωνισμούς  από όπου θα αναδειχθεί μια νικητήρια ομάδα ανά βαθμίδα εκπαίδευσης. Τα παιδιά στον πρώτο διαγωνισμό καλούνται να δημιουργήσουν υλικό που θα αναδεικνύει το θετικό-ποιοτικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο, ενώ ο δεύτερος διαγωνισμός είναι εμπνευσμένος από τη ζωή στην αρχαία Ελλάδα και αφορά στο πως το διαδίκτυο μπορεί να έχει θετική επίδραση στη ζωή του ανθρώπου και με ποιους τρόπους έχει διευκολύνει την καθημερινότητά του. Περισσότερες πληροφορίες για τους διαγωνισμούς μπορείτε να δείτε εδώ:
http://saferinternet4kids.gr/sid-perigrafi/sid2018-d/sid2018-d1/
http://saferinternet4kids.gr/sid-perigrafi/sid2018-d/sid2018-d2/

Ευελπιστούμε και φέτος στην πολύτιμη βοήθειά σας για την επιτυχή διοργάνωση των διαγωνισμών και τη διάδοση του μηνύματος για ένα ποιοτικό διαδίκτυο (οι διαγωνισμοί είναι σε στάδιο έγκρισης από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και την απόκτηση της Αιγίδας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων).

Με εκτίμηση
H Oμάδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids
Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Ινστιτούτο Πληροφορικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: