Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Δελτίο Τύπου - Ευχαριστήριο Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας (Σ.Ε.Π.Φ) πραγματοποίησε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά εκπαιδευτική εκδήλωση για μαθητές και μαθήτριες του Νομού Φλώρινας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού (7-22 Οκτωβρίου 2017), η οποία είναι αναγνωρισμένη από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. 
Στόχος της εκδήλωσης ήταν να έρθουν σε επαφή με τον προγραμματισμό, την αλγοριθμική και την υπολογιστική σκέψη τα νέα παιδιά μέσα από ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες
Φέτος η εκδήλωση έλαβε χώρα στις 17 Οκτωβρίου 2017 στο Δημοτικό Σχολείο Φιλώτα με τη συμμετοχή μαθητών από την Ε' και ΣΤ' Δημοτικού και έτυχε πολύ θετικής υποδοχής και ενθουσιασμού Οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν περιελάμβαναν ασκήσεις αλγοριθμικής σκέψης χωρίς χρήση υπολογιστών, αλλά και διαδικτυακές εφαρμογές προγραμματισμού από τον ιστοχώρο http://code.org.
Ως Σύλλογος θέλουμε να  ευχαριστήσουμε τους Δ/ντες Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπ/σης Φλώρινας κ. Κίμων Σαββάκη και κ. Ιωάννου Παύλο, αντίστοιχα, τη Σχολική Σύμβουλο Α/βάθμιας Εκπ/σης κα. Κασίδου Στέλλα, καθώς και το Δ/ντή του Δημοτικού Σχολείου Φιλώτα κ. Σταύρο Πασπάλη για την υποστήριξη και τη συνεργασία τους. 
Πιστεύουμε ότι τέτοιες εκδηλώσεις προάγουν το Ψηφιακό Αλφαβητισμό της νέας γενιάς και ελπίζουμε να μας δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε και άλλες στο μέλλον.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας






Δεν υπάρχουν σχόλια: