Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

17/05/2013: EYY etwinning - Ενημερωτικό Δελτίο



17/05/2013: EYY etwinning - Ενημερωτικό Δελτίο

Έργο του μήνα: «Direkt aus...»

Το έργο υλοποιήθηκε από την εκπαιδευτικό Μαρία Χατζηγιώση 
(καθηγήτρια γερμανικών) του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου
Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 
Βραβεύτηκε με το ειδικό βραβείο Γερμανικής Γλώσσας 
(χορηγός του βραβείου είναι η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης
του eTwinning της Γερμανίας) στα πλαίσια των ευρωπαϊκών βραβείων etwinning 2013.

Καρτέλα του έργου : http://www.etwinning.net/el/pub/profile.cfm?fuseaction=app.project&pid=59256&lang=el
Twinspace : http://new-twinspace.etwinning.net/web/p59256/welcome


Η ανοιξιάτικη καμπάνια του eTwinning.

Στα μέσα Απριλίου ξεκινήσαμε την Ανοιξιάτικη Καμπάνια 2013 του eTwinning. Φαίνεται να είναι μία από τις πιο επιτυχημένες που έγινε ποτέ.
Στόχος της καμπάνιας ήταν να επεκταθεί η εμβέλεια του eTwinning στα σχολεία που οι εκπαιδευτικοί ήδη συμμετέχουν. Η καμπάνια αποτελείτο από δύο μέρη. Πρώτα ζητήσαμε από τους eTwinners να διοργανώσουν μία ενημερωτική εκδήλωση για το eTwinning, για να μοιραστούν τα οφέλη του eTwinning με τους συναδέλφους τους. Το δεύτερο μέρος ήταν ένας διαγωνισμός σχεδιασμού αφίσας για την προώθηση της εκδήλωσης ή του eTwinning (στην περίπτωση που ήταν αδύνατη η διεξαγωγή μίας εκδήλωσης).
Από τις 6 Μαϊου έχουμε 162 Εκδηλώσεις eTwinning σε 23 χώρες. Στο διαγωνισμό, έχουμε περίπου 300 συμμετοχές αφισών.
Όποιος διαθέτει ένα λογαριασμό eTwinning μπορεί να ψηφίσει για μία αφίσα μέσα από το Desktop. Οι κορυφαίες τρεις αφίσες, θα κερδίσουν στο τέλος του διαγωνισμού μία HD βιντεοκάμερα τσέπης.
Μπορείτε να δείτε τις αφίσες και τις εκδηλώσεις στη δημόσια σελίδα της καμπάνιας.
Ο διαγωνισμός έληξε την Παρασκευή 17 Μαϊου. Η ψηφοφορία θα παραμείνει ανοικτή έως την Παρασκευή 24 Μαϊου. Οι νικητές θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 27 Μαϊου.
Μέχρι τώρα έχουμε 29 εκδηλώσεις και 40 αφίσες από όλη την Ελλάδα. Οι ελληνικές συμμετοχές συμμετέχουν σε κλήρωση για ένα δώρο έκπληξη!!!

Οι νέοι πρεσβευτές του etwinning για τα έτη 2013-2014 

Ορισμός εθελοντικού σώματος περιφερειακών πρεσβευτών στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δράσης eTwinning για τα έτη 2013 και 2014
Περισσότερα εδώ

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας 

H Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης ορίζει για φέτος την  προθεσμία για την υποβολή της αίτησης για Εθνική Ετικέτα Ποιότητας μέχρι τις 31/08/2013 και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι τις  15/9/2013. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Online σεμινάρια (Webinars) 

Στις 29 και 30 Μαΐου 2013 ξεκινούν τα νέα online σεμινάρια με χρήση της πλατφόρμας σύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης WebEx (www.webex.com) Τα webinars εστιάζουν κυρίως σε eTwinners που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη χρήση των εργαλείων του eTwinning. Τα θέματα των σεμιναρίων είναι σχετικά με το περιβάλλον διαχείρισης του "Desktop" και του "Twinspace". Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στους 30 ανά συνεδρία και θα υπάρχει δυνατότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως και 2 ημέρες πριν την πραγματοποίησή τους, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις. Για το πρόγραμμα του webinar αλλά και τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος κάντε κλικ εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.etwinning.gr/workshop/programs/691--webinars-etwinningnet

3ου Πανελλήνιο συνέδριο "Ένταξη των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία"

Στα πλαίσια του 3ου Πανελλήνιου συνεδρίου "Ένταξη των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία" στις 10 - 12 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε στρογγυλό τραπέζι με θέμα "Αξιοποίηση του eTwinning στην πραγματοποίηση καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων στα ελληνικά σχολεία"


Βραβείο σχολικών ομάδων στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό

Οργανώστε ένα έργο eTwinning μαζί με συναδέλφους σας από το σχολείο σας καθώς την επόμενη σχολική χρονιά (2013-2014) θα υπάρχει ειδικό βραβείο για σχολικές ομάδες!!!!





Μπορείτε να διαβάσετε όλα τα Ενημερωτικά Δελτία στην διεύθυνση http://www.etwinning.gr/support/usefull/196 Διαγραφή από την λίστα παραληπτών

Η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (EYY) της δράσης eTwinning λειτουργεί από:
Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση (ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν. Υπουργείο Παιδείας, δια βίου μάθησης και
Θρησκευμάτων Ι.Τ.Υ.Ε. ΕΥΥ eTwinning: http://www.etwinning.gr
e-mail ΕΥΥ:
τηλ: 801 11 38946 (etwin)

Σχεδιασμός και Υλοποίηση δικτυακού τόπου:
Ι.Τ.Υ.Ε. - Διεύθυνση Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών


Δεν υπάρχουν σχόλια: